Kék hírek, bulvár

2009.01.29. 15:05

74 milliós csalás gyanúja Bács-Kiskunban

Csalás gyanúja miatt vettek őrizetbe a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy 34 éves mélykúti férfit – tájékoztatta tudósítónkat a főkapitányság szóvivője.

Noszlopy

A gyanú szerint 74 millió forintos kárt okozott egy Zrt.-nek azzal, hogy tavaly szeptemberben szerződést kötött velük 1100 tonna napraforgó közraktározására, hogy hitelt vehessen fel.
A rendőrségi tájékoztatás szerint a Zrt. még tavaly decemberben tartott ellenőrzést a mélykúti raktárban, amikor kiderült, hogy a gabonát a gyanúsított elszállíttatta és egy másik raktárból is hiányzik gabona. A raktár vezetőjének azt mondta, hogy ehhez engedélyt kapott a közraktártól. A rendőrség most úgy véli, hogy a gyanúsított a közraktározások során a közraktárakat megtévesztette. Több közraktárnak is ugyanazt a gabona mennyiséget jelölte meg, majd ennek egy részét értékesíteni akarta. A rendőrségi kezdeményezi a mélykúti gyanúsított előzetes letartóztatását és folytatja az ügyben a nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!