Kék hírek, bulvár

2008.12.17. 09:39

Rejtély - Mitől zuhant le a fiú?

Már nincs mélyaltatásban, de még mindig az intenzív megfigyelőben tartják azt a koponyasérült fiatal férfit, akit életveszélyes állapotban szállított a mentő december 6-án hajnalban a Malom Központból a kórházba.

N. N. M.

Rácz Gergő (18) édesapja Rácz László már reménykedik a csodában, amióta beszélni tud, sőt kísérővel rövid sétákra is indulhat a kórházban a fia. Az emlékezete azonban csak részben tért vissza. Arra egyelőre nem emlékszik, hogy mi történt vele a Malom Központban lévő Bling-Bling diszkóban. De ezen kívül arra is rácsodálkozott, hogy 12 évig röplabdázott, és hiába látogatja naponta az édesapja, másnap már nem emlékszik arra sem, hogy előző nap ott járt nála László.
        
- December 6-án hajnalban, fél kettő körül telefonált egy fiatalember azzal a döbbenetes hírrel a Malom Központból, hogy a mentők már stabilizálták a fiam állapotát. Ma is hálás vagyok a telefonálónak, Marek Zoltánnak, aki – mint utóbb megtudtam – a mentők kiérkezéséig fogta a fiam nyelvét, hogy meg ne fulladjon – idézte vissza a szörnyű éjszaka részleteit az apa.
         
A rendőrség december 6-án este adott ki rövid közleményt az eseményről. Eszerint – mint korábban megírtuk - egy városközponti szórakozóhely előtt, közelében találták az eszméletlen fejsérültet. Mivel sem a sérülés keletkezésének körülményeit, sem pedig egy esetleges megelőző affér pontos kimenetelét nem tudták, ezért szemtanúkat kerestek.
         
Tudósítónknak sikerült megtalálnia Rácz Gergő néhány barátját, akik az események egy-egy részletéről információval bírtak. Eszerint Gergőt – akit néhányan ittasnak mondtak – két biztonsági ember vezette ki a diszkóból. A Malom Központ minden szegletében kamerák figyelik a vendégeket: egyetlen kivételként csupán a liftek melletti, és ajtóval elzárt lépcsőházban nem szereltek fel kamerákat.

Ide vezette be a két feketeruhás férfi Gergőt, majd magukra csukták a lépcsőház ajtaját. De már szinte ugyanebben a pillanatban megérkezett mögöttük a fiú néhány barátja. Így – elvileg – mindig látta valaki Gergőt, akit végül a lépcsőházi fordulóban találtak meg eszméletlen állapotban.           
        
A tanúkihallgatások egyébként jelenleg is tartanak az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságon. Tudósítónknak néhányan elmondták Gergő barátai közül, hogy a lift előtt nagyobb csoport állt, amikor a két biztonsági ember a lépcsőházba vezette a fiút. Majd többen is benyitottak a lépcsőházba, így például az előtérben állók közül is odaláthattak néhányan. A rendőrség feladata most az, hogy kétséget kizáróan megállapítsák: maga esett el Gergő, és zuhant a lépcsőfordulóba, vagy „segített” ebben valaki neki.

A szakértő szerint a sérülés nem utal bántalmazásra

A koponyatörésen kívül semmilyen látható sérülés nincs a sértetten – mondta el tegnap a vizsgálatot irányító Polyák Zsolt rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. – Az elsődleges orvos-szakértői vélemény szerint ez a sérülés nem utal bántalmazásra. A rendőrség azt vizsgálja, hogy a lépcsőről leesés – ami a sérülést okozhatta – milyen körülmények között történt. Ezzel még nincs kizárva, hogy esetleg bűncselekményt követtek el, de az eddigi adatok és tanúkihallgatások nem utalnak erre. Azt viszont hangsúlyoznám, hogy az eddigi adatokról beszélek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!