Kék hírek, bulvár

2008.12.29. 09:52

Balesetek és bűnügyek - 2008 június

Csökkent a halálos balesetek száma és kevesebb emberölés történt 2008-ban Bács-Kiskun megyében, mint a megelőző években. A határ Bács-Kiskun megyei szakaszán több mint ezer illegális határátlépőt fogtak, ez jóval több az előző években megszokottnál. Összeállításunkban a megyében, 2008-ban történt legemlékezetesebb bűncselekményeket, baleseteket és tűzeseteket idézzük fel.

N.N.M.

Tragédia diszkó után
Árokba került, felborult, majd kigyulladt egy Volkswagen Jetta Kiskunfélegyháza és Jászszentlászló között. A kocsiból kizuhant egy 18 éves jászszentlászlói fiú és életét vesztette. A többi utas – egy fiatal férfi és egy nő – könnyebben sérült meg: a kiskunfélegyházi kórházba szállították őket. A tűzhöz a kiskunfélegyházi lánglovagokat riasztották, de már nem segíthettek, a kocsi teljesen kiégett.

Halál a kereszteződésben
Egy ember meghalt, négy pedig megsérült, abban a balesetben, melyben Ford Transit és Lada személyautó ütközött Kecskemét határában, az M5-ös autópálya lehajtója és az 54-es főút kereszteződősénél. Az autópályán Szeged felől érkező Ford furgon az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére kihajtott a védett 54-es főútra, ahol éppen akkor Jakabszállás irányából érkezett a Lada. A karambolban életét vesztette a személyautó jobb első ülésén helyet foglaló középkorú férfi. A Lada másik két utasát súlyos, a Ford transit két utasa közül egyet ugyancsak súlyos, egyet pedig könnyű sérüléssel vittek kórházba a mentők.

Végzetes villanybekötés
Áramütés végzett két emberrel Kecskeméten, a Téglagyár utca egyik családi házában. Az 55 éves férfi és a 39 éves nő a fürdőszobában szenvedett tragikus balesetet, majd rokonaik a mentőket, azok pedig a tűzoltókat riasztották. A tűzoltók áramtalanították a házat, és ezt tették a helyszínre érkezett elektromos szakemberek is.

Szétverték az éttermet
Mintegy 50 fős tömeg dulakodott, verekedett, sőt fegyverből leadott lövés is elcsattant az egyik kiskunhalasi benzinkút mellett lévő Halasvár étteremben. A vendéglőhöz állampolgári bejelentésre riasztották a bevetési osztály járőreit, ám a kiérkezésüket követően a verekedők nagyobb része elmenekült. A kiskunhalasi szóbeszéd szerint rivális bandák vesztek össze az étteremben, amiben több millió forintos kárt okoztak.

Leszúrta az élettársát
Meglehetősen ittasnak és zavarodottnak látszó, ám a rendőrök által jól ismert, 42 esztendős férfi állított be a kiskunmajsai rendőrőrsre. – Megöltem az élettársam – közölte a meglepett rendőrökkel. A férfi később hozzátette, hogy vitát követően szúrta le az 53 esztendős asszonyt egy késsel. A rendőrök kimentek a Liszt Ferenc utcai házba, ahol azután meggyőződtek arról: valóban gyilkosság történt. 

Mentőbaleset: meghalt a beteg
Beteget szállító, megkülönböztető jelzéseket használó mentővel ütközött egy kamion Tiszakécske és Szentkirály között. A baleset során a mentőben fekvő 82 éves férfi kizuhant a járműből és életét vesztette.

Szerelmes török
Török férfi ellen folytattak fegyveres hajtóvadászatot Kecskeméten a zsaruk. Senol Can (57) egy 9 milliméteres pisztollyal lőtte lábon magyar barátnőjét, majd elmenekült a helyszínről. Egy hónapig bujkált, közben megjárta Szlovákiát, és telefonon tartotta a kapcsolatot a nyomozást irányító dr. Polyák Zsolt rendőr őrnaggyal, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjével. A rendőrtisztnek végül sikerült rábeszélnie a törököt, hogy önként adja fel magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!