Kék hírek, bulvár

2008.12.11. 08:47

Az amatőrök helyi járatú busszal indultak rabolni - Felsültek, elkészült a vádirat

Címkék#Kecskemét

Elkészült a vádirat a kecskeméti Joker élelmiszer üzletet fegyverrel kirabolni szándékozó két fiatal férfi ügyében.

N. N. M.

Az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás kísérlete miatt állítja bíróság elé a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő, és emiatt a Mátyási utcai börtönben ?tartózkodó? bűnözőket.
 A
kecskeméti Műkertvárosban, egymáshoz viszonylag közel lakó és anyagi gondokkal küzdő 22 éves B. István, valamint a 25 éves Cs. Norbert idén október 1-én estefelé a Gizella téren, majd egy sörözőben fantáziáltak arról, hogy pénzt kellene ?csinálni? valahogy. Beszélgetés közben azután - áll a vádiratban - Norbert elárulta, hogy neki fegyvere van. Amit állítólag még szeptemberben vásárolt a Szent László körúti nagybani piacon egy ismeretlentől.

Igaz, nem ?éles? fegyver, csupán egy riasztó pisztoly, amelynek vásárlásához és tartásához nem, azonban önvédelmi célú használatához és közterületi viseléséhez már szükség van hatósági engedélyre. Ugyanez a helyzet a pisztolyhoz tartozó riasztó tölténnyel is, amit szeptemberben ugyancsak beszerzett Norbert.
         
Miután szóba került a pisztoly a Gizella téri ?ötletbörzén?, a két fiatal tovább görgette a gondolatot. Úgy vélték, hogy jó ötlet, ha magukhoz veszik a betárazott fegyvert, és az utolsó menetrendszerinti 3-as autóbusszal bemennek a kecskeméti városközpontba. Így tettek, majd gyalogosan indultak a Kápolna utcában a Széchenyiváros felé, de végül letértek a Simonyi utcai Joker éjjel-nappalihoz.

Az ügyészség szerint itt István a fejébe húzta a sapkáját, az arca elé sálat tett és a pisztolyt a kezében tartva bement a boltba. A bevételt követelte, csakhogy az egyedül a helyiségben tartózkodó férfi eladó nem ijedt meg. Megtagadta a pénz átadását, és hiába is követelték később már együttesen a rablók, nem kapták meg a bevételt.Ezért kimenekültek a boltból és gyalogosan indultak haza.
 
A kecskeméti kapitányság tucatnyi járőre zárta le azonnal a kecskeméti utakat és módszeresen fésülték át a várost. A bűncselekmény 23 óra 40 perc körül történt, majd éjfél után néhány perccel és két kilométerrel arrébb, a Szolnoki úton már fel is fedezték a két férfit, akikre illet a személyleírás. A konzervgyárral szemben a rendőr járőrök elfogták a sikertelen rablókat. A nyomozás és a vád elkészítése viszont sikeres volt, így a napokban megkapta a vádiratot a Kecskeméti Városi Bíróság, ahol már készülnek a büntetőperre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!