Kék hírek, bulvár

2008.12.26. 10:42

A határrendészet járőrei az ünnepek alatt sem pihennek

Az elmúlt 24 órában két alkalommal is koszovói határsértőket fogtak a járőrök.

Baon.hu

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2008. 12. 25-én 22.20 órakor a Kunbaja belterületén lévő benzinkútnál igazoltattak négy felnőttet a velük lévő három gyermekkel. Az igazoltatás során megállapították, hogy valamennyien koszovói állampolgárok és magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Előállításra kerültek és kiderült, hogy a felnőttek közül a 36 éves nő és a 43 éves férfi ellen Németország figyelmeztető jelzést helyezett el Schengen egész területére. Az eljárás során pontosításra került, hogy a négy felnőtt a három gyermekkel Szerbia irányából követtek el tiltott határátlépést. A személyek menekült kérelmet nyújtottak be, ezért átadásra kerültek a  Békéscsabai Befogadó Állomásra.

2008. 12. 26-án 07.00 órakor Csikéria külterületén a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei koszovói állampolgárokat igazoltattak két férfit és egy nőt akikkel 3 gyermekkorú leány és egy 3 éves kisfiú volt. Magyarországi jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállításra kerültek. Megállapítást nyert, hogy Szerbia irányából követtek el tiltott határátlépést. Menekült kérelmet nyújtottak be, ezért átadásra kerülnek a Békéscsabai Befogadó Állomásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!