Kék hírek, bulvár

2008.11.03. 15:12

Rács mögött a Bács-Kiskun megyei ATM-rablók - Videóval, képgalériával

Teljes egészében megerősítette ma (hétfő) délután egy sajtótájékoztatón a rendőrség a Petői Népe és a Baon.hu hírportál nem hivatalos információit: Bács-Kiskun megyei bűnözőket gyanúsítanak négy ATM elleni támadással.

Noszlopy

A helvéciai K. Norbertet (30) és a tabdi T. Zoltánt (36) – mint megírtuk – matkói és kerekegyházi rablások miatt ítélték el 5-5 évi fegyházra idén áprilisban.
 T. Zoltán már az ítélethirdetésen sem vett részt, K. Norbert pedig a bíróság folyosójáról szökött meg. A fővárosba költöztek, ahol hozzájuk csapódott a jakabszállási H. Tibor, majd – külföldi és hazai példákból tanulva - együttesen kitervelték a bankautomaták drótköteles „ellopását”.

Lajosmizsén, Szankon, Soltvadkerten és Albertirsán „dolgoztak” de csak Albertirsán voltak sikeresek. Innen 36 milliót vittek el egy ATM-el együtt. Ezt a bócsai erdőben nyitották fel, ám ekkor már a trióról a rendőrök is tudtak ezt-azt.
T. Zoltánt és K. Norbertet egy hete fogták el Budapesten, a jakabszállási H. Tibor csuklóján pedig a kecskeméti Malom Bevásárló és Szórakoztató központban, látványos rendőri akció keretében kattant a bilincs. Hivatalosan meg nem erősített információink szerint a három férfiből egy beismerő vallomást tett, a többiek egyelőre tagadnak. A 36 milliónak egyelőre csak egy része van meg: előkerült két befőttes üvegben elásott 6 millió, a Malomban elfogott férfinél 700 ezer volt – ezzel az összeggel indult shoppingolni –, és lefoglaltak egy Audi személyautót is a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik