Kék hírek, bulvár

2008.11.20. 20:06

Országos okmányhamisító bandát buktattak le a halasi rendőrök

Hamis érettségit és boltvezetői szakmát adó bizonyítványokat, vezetői engedélyeket, foglaltak le a nyomozók.

Pozsgai Ákos

A hamisított papírok között volt aranykalászos oklevél, de még vízi jártasságot tanúsító igazolvány is. Eddig közel harminc személyt gyanúsítanak, köztük az okmányhamisítókat és azokat, akik vásároltak a papírokból. Egy személy jelenleg is őrizetben van – közölte Farkasné Wodring Zsuzsanna, a kiskunhalasi rendőrkapitányság szóvivője.

A nyomozás másfél hónappal ezelőtt lakossági bejelentés alapján indult. Négy személy került őrizetbe, köztük egy 51 éves és egy 42 éves szentendrei férfi, egy 37 éves kiskunhalasi férfi, valamint egy 31 éves tataházi férfi. Közülük hárman már szabadlábon védekezhetnek, de az 51 éves szentendrei gyanúsított továbbra is előzetesben van – mondta el a szóvivő.
A nyomozóhatóság további 20 személyt gyanúsít az ügyben, akik megvásárolták a hamisított okmányokat. Volt aki nem is saját részre, hanem ismerősének szerezte be a szükséges papírokat, ők valamennyien szabadlábon védekezhetnek.
A rendőrök Kiskunhalason, Tataházán és két szentendrei lakásban is házkutatást tartottak, összesen 80 rendbeli okirat hamisítás ügyében nyomoznak. Hamis érettségi bizonyítványokat, boltvezetői szakképesítést, igazoló papírokat, B kategóriás horvát nemzetiségű vezetői engedélyeket, foglaltak le a rendőrök.

A gyanúsítottak köre egyre bővül, az ország minden részéből vásároltak a hamis okmányokból.

A rendőrség arra kéri azokat, akik hasonló módon jutottak valamilyen végzettséget igazoló okmányhoz, hogy a saját érdekükben mielőbb jelentkezzenek a kiskunhalasi rendőrkapitányságon, vagy valamely rendőri szervnél, mert mindenképpen a hatóság látókörébe fognak kerülni, de ha feladják magukat, a későbbi eljárás során enyhítő körülmény lehet – mondta Farkasné Wodring Zsuzsanna. 

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik