Kék hírek, bulvár

2008.09.24. 17:36

Fiktív számlák Kolompár Orbán körül

Négy roma érdekképviseleti szervezet ellen indult újabb büntetőeljárás. Az egyiknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője. Házkutatásokra is sor került. Kolompárt 2008. szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként hallgatták ki.

MTI

Újabb büntetőeljárás indult jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének alapos gyanúja miatt megyénkben négy roma érdekképviseleti szervezet ellen – közölte szerdán Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

A szervezetek 255 millió forint állami támogatást nyertek, melyből – a nyomozóhatóság számára jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – a már folyósított 140 millió forint felhasználását fiktív számlákkal igazolták.

[caption id="" align="alignleft" width="100"] Kolompár Orbán
[/caption]A főügyész-helyettes beszámolt arról, hogy a négy társadalmi szervezetnél – az ügyészség felügyeletével – házkutatást tartott szerdán a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala.
A négy társadalmi szervezet között van a kiskunmajsai roma érdek-képviseleti szervezet is, melynek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője.

 

Kolompárt 2008. szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet 13 millió forint állami támogatással nem tud elszámolni. A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatalánál, fokozott ügyészi felügyelettel folyó ügyben Kolompár Orbánt és további három embert gyanúsítanak azzal, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által, munkahelyteremtésre adott összeget nem az adott célra használták fel, azzal nem tudnak elszámolni.

 

Címkék#OFA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!