Kék hírek, bulvár

2008.07.11. 18:41

Szénné égünk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén igazi kánikula várható.

Baon.hu

Szombaton a napi középhőmérséklet az északkeleti országrész (Északi-középhegység környezete, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) kivételével 25 fok fölött, jellemzően 27 fok körül alakul, a déli országrészben 27 fok fölött várható. A hőmérséklet előreláthatólag vasárnap lesz a legmagasabb, ekkor az ország délkeleti felében a maximum hőmérséklet elérheti a 35, 37 fokot is, amihez már 28, 29 fok körüli napi átlag középhőmérséklet társulhat.
A hőséget egy vasárnap délután északnyugatról érkező hidegfront mérsékli. Hétfőn lényegesen visszaesik a hőmérséklet, de a magas hajnali hőmérsékleti értékek miatt keleten még helyenként 25 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet.

A nagy meleg nagyon megterhelheti szervezetünket. Az országos tiszti főorvos felhívja a figyelmet arra, hogy a déli órákban – a hőség mellett a fokozott UV-B sugárzás miatt is – tartózkodjunk hűvös helyen. Az elveszített folyadékot pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda.  A kirándulók, utazók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!