Kék hírek, bulvár

2008.07.19. 22:11

„Röszkei válság”: Bács-Kiskun megyei rendőrök is részt vesznek a feloldásában

Címkék#tompa

Hiába a folyamatos tájékoztatás, nehéz megváltoztatni a török vendégmunkások kialakult szokásait, ezért jelenleg is kilométeres kocsisor torlódott fel a Röszke Autópálya- határátkelőhely előtt az M5-ös autópályán – tájékoztatta a Baon.hu tudósítóját dr. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Noszlopy

A szegedi rendőrök magyar, angol és német nyelvű szórólapokat készítettek a hazánkon átutazóknak, melyben felhívják a figyelmüket arra, hogy a Röszkén feltorlódott sor miatt célszerűbb Tompa felé venni az irányt. A tájékoztató célba juttatásában a Bács- Kiskun Megyei Rendőr- főkapitányság is kivette a részét: megkezdték a szóróanyag terítését a Bács-Kiskun megyei benzinkutakon és a pihenőhelyeken is.
          
A Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, azon belül is a Forgalom Ellenőrző Alosztály és az Autópálya Alosztály folyamatosan jelen van az M5-ös autópályán. Segítik a közlekedőket, valamint a rendőrmotoros járőrök igyekszenek szabadon tartani a leálló sávot, és a kamionokat, buszokat előre segíteni.
       
Délelőtt előfordult, hogy a kocsisor mintegy 20 km-esre duzzadt, ekkor a közlekedési rendőrök az M5-ös autópálya Szeged- Nyugat kihajtójánál az 55-ös főút irányába, Tompa felé terelték ki az autókat. Így sikerült mostanra a torlódást a felére csökkenteni. Sajnos a folyamatos tájékoztatás ellenére is, az átutazó vendégmunkások többsége inkább a több órás várakozást választja, nem hajlandó a korábban megszokott útról letérni.
      
Van azért pozitív tapasztalat is – tudtuk meg Szenti Szabolcstól. Hála a médiumok – közte a baon.hu - folyamatos tájékoztatásának, a magyar állampolgárok csak elvétve választják Röszkét, többségük Tompa vagy Tiszasziget felé kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!