Kék hírek, bulvár

2008.07.22. 09:29

Korrupt munkaügyis - Egy év felfüggesztettet kapott

Címkék#Kiskunmajsa

Egy év börtönre ítélték jogerősen azt a kecskeméti munkaügyi ellenőrt, akit kenőpénz átvétele közben tettenértek egy Kiskunmajsa-bodoglári kocsmában.

N.N.M.

Vesztegetés gyanúja miatt kezdtek nyomozást a rendőrök 2006 novemberében két munkaügyi ellenőr, egy akkor 52 és 45 éves kecskeméti férfi ellen.
Mint akkoriban megírtuk: őrizetbe vették őket azt követően, hogy egyikük 45 ezer forintot átvett egy kocsma tulajdonosától. Aztán kiderült, hogy a fiatalabb férfi nem követett el bűncselekményt. Nem tudott a vesztegetésről, így nem vádlottként, hanem tanúként szerepelt a bírósági eljárásban.

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség Dél-Alföldi Munkaügyi Felügyelőségén dolgozó dr. N. Miklós az említett tanúval munkaügyi ellenőrzést tartott 2006. október 4-én a bodoglári kocsmában. A pultosnő kérésükre bemutatta alkalmi munkavállalói könyvét, ami éppen aznapra nem volt rendesen kitöltve: hiányzott a dátum, a munkáltató aláírása és bélyegzője is. Erről jegyzőkönyvet vettek fel az ellenőrök, N. Miklós pedig otthagyta a névjegykártyáját azzal, hogy keresse meg a tulaj. Ám mivel a munkáltató nem jelentkezett, N. hívta fel, és személyes találkozót beszélt meg vele a kocsmában.

Bár ott volt a kollégája is, nem előtte, hanem négyszemközt közölte a kocsmárosnővel, hogy 200 ezer forint a büntetés a feketemunka miatt.

Ám 45 ezerért el tudja intézni, hogy csupán figyelmeztetésben részesüljön. A pénzátadásra november 20-án került sor a kocsmában, csakhogy a munkáltató előzetesen értesítette a rendőröket. Miután az ellenőr átvette a raktárban az előzetesen feljegyzett sorszámú bankókat, elfogták.

N. munkaviszonyát a történtek miatt megszüntették, jelenleg munkanélküli és nincs jövedelme. Büntetését három év próbaidőre felfüggesztve szabta ki a napokban dr. Fodor Endre bíró tanácsa. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!