Kék hírek, bulvár

2008.06.08. 13:47

Gyurcsány Ferenc: vallomás

Több mint 8 hónappal a Zuschlag ügyben tett tanúvallomását követően a miniszterelnök immár megérettnek látta az időt arra, hogy nyilvánosságra hozza, amit a kecskeméti ügyészeknek mondott. Nem ő az első: korábban Szilvásy György titokminiszter és Ocsovai Tamás, a sportmisztérium korábbi helyettes államtitkára is ugyanezt tették.

Noszlopy

Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferenc 2007. szeptember 25-én, a sötétedés után érkezett a Kecskeméti Városi Ügyészségre, ahová egy testőre kísérte be.
Mint korában megírtuk: nem sokkal este nyolc előtt hatalmas, fekete Audi kanyarodott be a kecskeméti Mátyási utcába. Nem hajtott be az ügyészség zárt udvarába – noha erre lehetősége lett volna – hanem leparkolt a börtön oldalában. Szemben a kecskeméti városi ügyészség bejáratával.
Gyurcsány Ferenc, valamint egy testőr szállt ki a kocsiból és bementek az ügyészségre. A miniszterelnök ügyvédet nem hozott magával, noha ehhez joga lett volna. Testőre viszont nem mehetett be vele a kihallgatásra, amelyet öt ügyész jelenlétében tartottak meg a kecskeméti vezetőügyész irodájában.
Kiszivárgott információk szerint a kihallgatás légkörén eleinte érezni lehetett, hogy nem került még hasonló szituációba a kormányfő. Közel három órán keresztül faggatták a Zuschlag-ügyben Gyurcsány Ferencet, majd távozhatott a miniszterelnök. A miniszterelnök utóbb úgy nyilatkozott a kecskeméti meghallgatásáról, hogy rendkívül korrekt és tárgyszerű körülmények között zajlott.

Most pedig – 8 hónappal később és meglehetősen váratlanul – úgy érezte, hogy megérett az idő a vallomás nyilvánosságra hozatalára. Ebben beszélt egyebek között Zuschlaghoz fűződő kapcsolatáról, a pályáztatás általános gyakorlatáról, és arról, hogy nem volt tudomása a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták szervezetének költségvetési működéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!