Kék hírek, bulvár

2008.06.05. 10:11

A célpont most az ittas és a drogos lesz

Háromnapos nagyszabású razzia indul ma (csütörtök) az ország útjain, a rendőrök elsősorban az ittas és drogos sofőröket igyekeznek kiszűrni.

Munkatársunktól

Az autósok szombatig számíthatnak fokozott ellenőrzésre az ország útjain: az autópályákon, főutakon, a kisebb mellékutakon, városokban és lakott területen kívül egyaránt. A rendőrök ugyanis ismét nagyszabású razziát tartanak a nemzetközi közlekedésbiztonsági szerveket tömörítő TISPOL rendezésében. A mostani akcióban elsősorban az ittas és drogos sofőröket igyekeznek kiszűrni, de emellett ugyanúgy figyelnek arra, hogy az autósok betartják-e a KRESZ szabályait, illetve, hogy az autóval és a papírokkal minden rendben van-e.

Hazánkban minden hetedik-nyolcadik baleset az ittasság miatt következik be – mondta el Ruszó László, az Országos Rendőr-Főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának munkatársa. Éves szinten tehát a karambolok 13-14 százalékban játszik szerepet az alkohol. Idén a zéró tolerancia – január 20-i – bevezetése óta azonban javultak a statisztikák és ez az arány 10 százalék körülire esett vissza. A cél az lenne, hogy továbbra is 10 százalék alatt maradjon és lehetőleg közelítsen az öt százalékhoz az ittas vezetők által okozott balesetek száma – mondta Ruszó László.

Nyolszor ellenőrzinek

A TISPOL évente nyolc ellenőrzést tart párhuzamosan a kontinens több országában. Külön vizsgálják az ittas és drogos sofőröket, a biztonsági öv használatát, a teherautókat és buszokat, illetve a sebességhatárok betartását. Legutóbb április közepén volt akció, akkor a három nap alatt háromezernél is több gyorshajtót mértek be a rendőrök.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!