Kék hírek, bulvár

2008.04.05. 12:31

Mire jó száz köbméter szivacshulladék?

Hogy mit lehet kezdeni 100 köbméter szivacshulladékkal? Erre a kérdésre is választ kaphat az, aki elolvassa mai rendőrségi híreinket.

Baon.hu

Április 03-án az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársai, a Tiszakécske Rendőrőrs munkatársaival közösen ellenőriztek Tiszakécskén a Kerekdombi dűlőben, Búteleken egy zárt kertet. Az ellenőrzés közben kiderült, hogy a kertben úgy 100 köbméter szivacshulladék van, melyről a helyszínen lévő B. Szilárd (42 éves) tiszakécskei lakos azt mondta, hogy azt ott ő helyezte el, annak tárolására, kezelésére engedélye viszont nincs. A szivacshulladékkal feltehetőleg az ingatlanon mellett lévő négy fóliasátrat fűtötték.

Lopás gyanúja miatt nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen, aki március 27-e és április 3-a között Kecskeméten egy Kft. üzeméből
alkalomszerűen eltulajdonított 17 ezer darab (összesen 60 kiló) 2 centi hosszúságú réz csatlakozót, körülbelül 413 ezer forintnyi kárt okozva ezzel a tulajdonosnak.

A kiskunhalasi rendőrség is nyomozást rendelt el lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki április 04-ére virradóra egy zsanai Kft. telephelyére a kerítést megbontva behatolt, és onnan körülbelül 2,2 tonna saválló vascsövet, rézkábeleket, és egy áramfejlesztő indító készüléket tulajdonított el úgy 4 millió forint értékben.

A kiskunhalasi rendőrök egy másik lopás kapcsán is nyomozásnak. Tóth Zoltán (33) kiskunhalasi lakos feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen. Április 4-ére virradóra ugyanis Kiskunhalason egy zöldséges pavilon redőnyzárát szétfeszítette valaki és onnan dohányárut, édességeket és 10 ezer forint váltópénzt tulajdonított el, összesen körülbelül 400 ezer forint értékben.

Nyomoz a rendőrség egy mélykúti lopás miatt is. Az eddig imeretlen tettes április 04-ére virradóra egy lakás nyitott melléképületébe bement, és onnan öt birkát, egy láncfűrészt, egy sarokcsiszolót, és különféle kéziszerszámokat tulajdonított el, körülbelül 300 ezer forint értékben.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el lopás  gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki április 04-én reggel 7 óra és délelőtt 11 óra 55 perc között Kiskunfélegyházán egy lakásába betört és a lakásból 45 ezer forintot és 500 Euró készpénzt, valamint aranyékszereket tulajdonított el, úgy 297 ezer forint értékben.


A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság korábban rablás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen elrendelt nyomozás kapcsán őrizetbe vette R. Péter Károly (27) kelebiai, valamint T. Péter (19) pusztamérgesi lakosokat, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy április 04-én este fél tíz körül megjelentek egy kelebiai lakos tanyáján. Onnan az idős férfit elcsalták, azzal az indokkal, hogy műszaki hibás gépkocsijukba vízre van szükségük. A nála lévő botot elvették tőle és azzal ütötték fejbe. Ezt követően az elkövetők a sértettet otthagyva visszamentek a tanyájába, és annak istállójából egy tehenet és egy borjút kötöttek el, körülbelül 150 ezer forint értékben. Az ütés következtében a sértett  8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik