Kék hírek, bulvár

2008.04.08. 13:56

Leütötték és kirabolták az idős bácsit - Rokona volt az egyik támadó

Címkék#Bűnügyek

Kicsalták a tanyájából majd egy bottal fejbe verték, és amikor a földre esett, akkor is ütötték a szerencsétlen védekezésre képtelen idős férfit a kirablói. A rendőrök a forrónyomos üldözés során, rövid időn belül elfogták a két támadót, akik közül az egyik ráadásul rokona a sértettnek.

Pozsgai Ákos

Csütörtök este fél tíz tájban jelent meg a fiatalember Börcsök Vince kelebiai tanyájának udvarán, vizet kértek tőle, mert állítólag lerobbant a közeli 53-as főúton az autójuk. Az idős egy kannába mert vizet, majd gyanútlanul elindult velük a műút felé.

– Beszélgettem is velük, hiszen egyiküket felismertem, a rokonom – mesélte a Baon.hu tudósítójának később a halasi rendőrkapitányság udvarán Vince bácsi – a fiúk azonban azt mondták neki, hogy Pécsről jöttek, és Szeged fel tartanak.

Az autóhoz közeledtek már, amikor egyikük egy a tanyáról elhozott bottal jókora ütést mért hátulról az öreg fejére, majd amikor az idős a földre esett, még akkor is többször megütött. A támadók ez után elszaladtak. Amíg áldozatuk vérző fejjel visszabotorkált a tanyához, addig elkötöttek egy tehet és annak borját, az állatok azonban nagyon vadak voltak, egyiküknek el is szakadt a kötele.

Vince bácsi mintegy fél kilométert gyalogolt a pusztában, a legközelebbi tanyáig, ahol segítséget kért, onnan értesítették a halasi kapitányságot is. A rendőrök rövid időn belül megérkeztek, szerencsére az idős nem sérült meg komolyabban. Jó személyleírást tudott adni a támadóiról, így a forrónyomos üldözés rövid időn belül eredményre vezetett, és kattant a bilincs a két férfi csuklóján. Később a rendőrök egy közeli erdőben találták meg a kóborló állatokat.

A rendőrség R. Péter Károly 27 éves kelebiai, valamint T. Péter (19 éves) pusztamérgesi lakosokat gyanúsítja a kegyetlen bűncselekménnyel. Még pénteken kezdeményezte az ügyészség az őrizetbe vett támadók előzetes letartóztatását, amit a kiskunhalasi városi bíróság jóvá is hagyott. A bíróság folyosóján a gyanúsítottak ügyvédje elmondta, hogy védencei beismerték tettüket, így várhatóan gyorsított eljárásban tárgyalják majd az ügyüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!