Kék hírek, bulvár

2008.03.17. 09:37

Tragédia: egy emberként mozdul az egész falu

Címkék#balesetek

Információink szerint az elmúlt héten súlyosbodott a közelmúltban súlyosan megégett móricgáti fiatalember állapota, ezért ma újra megműtik.

Sz. A.

 Ma sem tudni pontosan, hogyan történt február 25-én este a tragédia a Bozó tanyán.

A tizenhat éves Bozó Tibor életéért a budapesti Bethesda Kórház égési intenzív osztályán küzdenek, de állapotáról pénteken nem kívántak nyilatkozni.
Ami biztos: édesanyja folyamatosan fia mellett van, a ház körüli teendőket most az édesapa és Hajnalka, Tibor húga látja el.

Bár Móricgát nem nagy település, a fiatalember tragédiájáról a helybeliek közül sokan a Petőfi Népéből és a Baon.hu-ról szereztek tudomást.
A kis közösség egyként mozdult meg a hírre, a bajba jutott fiú és a család megsegítésére. A móricgátiak – beleértve polgármestert, falugondnokot – felváltva vitték fel a szülőket, majd miután az édesanya fia mellett maradt, az édesapát Budapestre.
A falubeliek az együttérzés és a közös imádság mellett, anyagi segítséget és három gépkocsit is felajánlottak a családnak. Az esetleges bőrátültetésekhez is már többen jelentkeztek donorként.

Idősebb Bozó Tibor a pénteken megjelent Móricgáti Újságban köszönte meg a faluközösség együttérzését és önzetlen segítségét. Mint fogalmazott: ez a folyamatosan feléjük áradó szeretet és szolidaritás ad erőt mindnyájuknak, ennek a rendkívül nehéz időszaknak az elviseléséhez.

A bajba jutott családról közvetlen szomszédaiktól a legtávolabb lakó móricgátiakig bezárólag, mindenki a legnagyobb tisztelettel, együttérzéssel és szeretettel beszélt.
Egy móricgáti születésű, jelenleg Budapesten élő nő minden második, harmadik nap bejár Tiborhoz a kórházba beszélgetni, megnézni, hogyan alakul a fiatalember állapota. A Fókusz Takarékszövetkezet pedig a napokban külön számlát nyitott. Erre lehet befizetni azokat az összegeket, melyeket a Bozó család megsegítésére szánnak. A számla száma:  51700014-152-48884.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!