Kék hírek, bulvár

2008.03.02. 11:20

Fa dőlt az iskola tetejére Nyárlőrincen - Képgalériával

Címkék#vihar

A vihar elvonulása után sokkal nagyobbnak hitték a kárt Nyárlőrincen, mint amit valójában okozott az orkán erejű szél. Így is épületek sérültek meg, és a falu egy részén nem volt villanyáram, mert a vezeték elszakadt.

Szentirmay Tamás

Két fa is ráborult az általános iskola tetejére. Az egyik ledöntötte a kéményt és összetörte a cserepeket. Az óvoda, a művelődési ház, az Univer ABC, valamint a községháza tetejéről is vitt le cserepeket a vihar. Számos magánház tetőszerkezetét is megbontotta a szél. Kéményeket is ledöntött, és egy tűzfalat közel tíz centiméterrel beljebb tolt az orkán ereje. Több helyen az a legnagyobb probléma, hogy olyan típusú cserepet már nem lehet kapni, mint amilyen a régi épületeken volt.
A Ságvári Endre utcában - ezt érintette leginkább a szél ereje -, szinte nincs is olyan ház, amely ne sérült volna meg. Fákat, főleg fenyőfákat is kicsavart, pedig az ott lakók szerint talán csak öt percig ha tartott, az elemi csapás. A helyreállítási munkálatokat közvetlen a vihar elvonulása után megkezdték, és ma (vasárnap) is folytatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!