Kék hírek, bulvár

2007.12.19. 09:40

Elhunyt a gyanúsított, megszűnt a nyomozás - Részletek

Címkék#Bűnügyek

A gyanúsított halálára hivatkozva megszüntette a rendőrség a nyomozást Sipos János, az NB I-es Kiskunhalasi NKSE volt elnöke ellen.

N. N. M.

Mint annak idején megírtuk: a csipkeváros Pro Urbe-díjas díszpolgára március 13-án, 49 évesen életét vesztette Kecskemét közelében egy balesetben.
Az 52-esen Volvójával Solt felé tartva áttért a szemközti sávba, és frontálisan karambolozott egy román teherautóval. (A román sofőr súlyosan, a mellette ülő férfi könnyebben sérült meg.) A tragédiát követően aztán feljelentés érkezett a rendőrségre Sipos János ellen, bár erről részleteket sem akkor, sem azóta nem hozott nyilvánosságra a főkapitányság (a gyanúsított nevét sem közölte hivatalosan).
Ugyanakkor két napja megerősítették, hogy nemrég megszüntettek egy nyomozást a gyanúsított halála miatt.

Hasonló tájékoztatást adott dr. Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes is, ugyanakkor annyit elárult: S. János ellen nyomoztak a rendőrök.
Összesen harmincegy rendbeli, különösen nagy, illetve jelentős kárt okozó csalással gyanúsították. Jelentős összegeket, alkalmanként több tíz millió forintot vett fel ugyanis magánszemélyektől, akik abban a hiszemben voltak, hogy biztosítást kötöttek. „A biztosítóhoz azonban ezek a pénzek nem érkeztek be – mondta Szabó Ferenc –, ezért S. János megalapozottan gyanúsítható lett volna a csalásos cselekményekkel. Mivel azonban március 13-án közúti balestben meghalt, ezért meg kellett szüntetni vele szemben az eljárást. Ez november 18-án történt meg.”

Korábbi információink szerint mintegy másfél milliárd forintról volt szó. Akad károsult, aki néhány milliót vesztett, más azonban több mint ötvenmilliót bukott.
A megszüntető határozat ellen a károsultak és S. János családja is panasszal élhet. Utóbbiak például azért, mert cáfolni kívánnák, hogy hozzátartozójuk bűncselekményt követett volna el. Az előbbiek pedig a panasz mellett polgári peres eljárást is indíthatnak az örökösök vagy a biztosító ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!