Kék hírek, bulvár

2007.11.11. 11:35

Kommandós kábítószer-akció Baján

Közlekedési ellenőrzésnek álcázott rendőri akcióval fogtak el egy bajai férfit szombatra virradó éjjel a rendőrök. Az egyenruhás zsaruk azonban kommandósok voltak, akik kábítószergyanú miatt léptek fel U. M-el szemben.

Noszlopy

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A tettes autója
[/caption]Hivatalosan ugyan egyelőre nem erősítette meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy „sima” közúti ellenőrzésnek álcázott kommandós akció történt, azt azonban a Baon.hu kérdésére dr. Rákosi Mihály alezredes elmondta, hogy valóban őrizetbe vettek hajnalban Baján egy férfit. Úgy tudni, hogy háromnegyed 3-kor állították meg a Baján közismert vállalkozó autóját a városban, a Péter Pál utca és az Árpád tér
kereszteződésében, amikor Mercedesével hazafelé tartott.
               
- Az igazoltatás során U. Mihály mozgása alkoholos vagy kábító hatású szer befolyásoltságra utalt ezért előállították a kollégák. A Baja Rendőrkapitányságon a gyorsteszt kokain jelenlétét mutatta ki, ezért kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vettük a sofőrt. Jelenleg is tart a nyomozás az ügyben, emiatt további részleteket nem közölhetek – mondta dr. Rákosi Mihály.
                
Bajáról származó információink szerint már kezdeményezték U. Mihály előzetes letartóztatását a rendőrök az ügyészségen. Ez egyfajta megerősítésének tűnik a bajai szóbeszédnek, melyek szerint a belvárosban élő, általában német rendszámú luxus terepjárókkal, vagy drága sportkocsikkal közlekedő férfi nem csak fogyasztotta, hanem forgalmazta is a kábítószert.

Amennyiben az ügyészég is egyetért az előzetes letartóztatásával, úgy várhatóan hétfőn dönt a nyomozási bíró arról, hogy U. Mihály szabadlábra kerüljön, vagy 30 napig előzetes letartóztatásban marad.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik