Hírek

2016.12.31. 09:18

Jövőre hét százalék körül nőhet a reálbér

Nagyobb adókedvezményt kaphatnak a kétgyermekes családok.

BAMA

Folytatódik jövőre a reálbérek emelkedése – hangsúlyozta Cseresnyés Péter, az NGM államtitkára tegnap. Az adócsökkentések, a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének hatására a bérek 8-9 százalékos emelkedésére lehet számítani, ami a mintegy 1,6 százalékos inflációval számolva a reálbérek körülbelül 7 százalékos növekedését jelentheti. Az államtitkár kiemelte, a kétgyermekes családok nagyobb adókedvezményt kaphatnak, mint idén, ezzel évi 60 ezer forinttal nő a náluk maradó pénz.

A 2017-es béremelésekről szólva felidézte: további 5 százalékkal nő a rendőrök, tűzoltók, katonák és a BVOP-dolgozók bére. A kormányhivatalok alkalmazottainak illetménye átlagosan 24 százalékkal emelkedik, a NAV munkatársai további 5, a felsőoktatásban dolgozó kutatók szintén 5 százalékos béremeléssel számolhatnak. A bérre rakódó kisebb terhek hatására a magasabb bérszinteken is jelentősen nőnek a keresetek, mondta Cseresnyés Péter államtitkár.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!