Hírek

2015.09.21. 10:39

Hajnalban több mint 3000 menekült sétált át Ausztriába

Az index.hu tudósítói vasárnap este fél nyolckor érkeztek Hegyeshalomhoz, illetve az osztrák nickelsdorfi elosztótáborhoz, ahol 1000-1500 ember várta, hogy rendőri segítséggel buszokra szálljon, és elinduljon Bécs felé.

Index

Ezután átmentek Bécsbe, bejárták a bécsi pályaudvarokat és ideiglenes menekülttáborokat, majd fél kettőkor ismét megnézték mi a helyzet az osztrák-magyar határon: furcsa dolgok történtek.

A határátkelőnél, ahol napközben a Vörös Kereszt és néhány önkéntes dolgozik (ruhákat, vizet és élelmiszert osztanak) nem láttak senkit, csak azt, hogy mint egy rendezett piacon, szépen egymás mellé ki vannak téve a gyümölcsök, a csokik, a vizek, a kekszek, a konzervek és a sor végén a ruhák, főleg pulóverek, kabátok a hideg éjszaka miatt. Furcsa is volt, hogy bár az utat lezáró rendőrök mondták, hogy érkezik ezer ember a vasútállomásról, mégsem várja őket senki.

További részeletek itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!