Hírek

2015.05.11. 07:00

Részegek voltak, elejtették a halottat a betegszállítók

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban.

MTI - RTL Klub

Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója az eset körülményeiről az MTI-nek azt mondta, hogy a két ügyeletes betegszállítónak hajnali két órakor kellett volna az egyik krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni. A betegszállítók a 81 éves férfi holttestét elejtették, az esetet a nővérek azonnal jelentették az ápolási igazgatónak - ismertette a főigazgató, aki az ápolási igazgatóval együtt azonnal a kórházba ment és megszondáztatták a betegszállítókat, a vizsgálat pozitív volt.   

Muraközi Zoltán elmondta: a két betegszállítót - akik előzőleg egy másik osztályon keresték a halottat - azonnal felfüggesztették, és új betegszállítókat hívtak be ügyeletbe.

A főigazgató "főbenjáró bűnnek" nevezte, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak a betegszállítók, de - mint mondta - ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak.
    A két betegszállító munkaviszonyát hétfőn várhatóan azonnali hatállyal megszüntetik - jelezte a berettyóújfalui kórház főigazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!