Hírek

2015.03.11. 09:33

Teljesen megszüntetnék a kommunikáció szakot

Az új államtitkári tervezet szerint több alapszakot, köztük az igen népszerű kommunikáció szakot is megszüntetnék, más képzéseket pedig csak önköltséges formában lehetne elvégezni.

Eduline

Néhány éven belül megszüntethetnek, illetve teljes egészében fizetőssé tehetnek több szakot – erről a tervről tájékoztatta a dékánokat az államtitkárság. Egyetemi- és az Eduline főiskolai forrásai megerősítették, több képzést, közöttük az egyik legnépszerűbb kommunikáció szakot is megszüntetné a kormányzat.

Az Eduline információi szerint a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság munkatársai felkeresték a dékánokat, akikekkel átnézték a szakkínálatot, és több szak megszüntetését tűzték ki célul 2016 szeptemberére. A múlt héten tették közzé a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” stratégia legújabb változatát, amiben a képzések számának 15 százalékos csökkentéséről írtak. Több szak esetében valóban az államilag finanszírozott helyek megszüntetéséről volt szó, ilyen például az andragógia szak, amit 2016-ban csak önköltséges formában lehet elkezdeni.


A nagy népszerűségnek örvendő kommunikáció szakról viszont egybehangzóan azt nyilatkozták, a teljes megszüntetése a cél, tehát már önköltséges módon sem lehet jelentkezni ilyen alapképzésre. Ezt a túltermeléssel magyarázták. Egy egyetemi vezető úgy tudja, a kormány tervei között szerepel, hogy a képzés kizárólagosan csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen indul el.

Hogy pontosan hány és milyen szakot érint a megszüntetés és az átszervezés, egyelőre még nem tudni.

További részleteket itt olvashat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!