Hírek

2015.03.16. 10:48

A rablót és a szemtanúkat is megvádolta az ügyészség

Vádat emeltek egy 35 éves férfi ellen, aki 2013 őszén kirabolt egy XIX. kerületi dohányboltot.

MTI

A rablás két szemtanúja ellen is vádat emeltek segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt, őket pénzbüntetésre ítélték - közölte a Fővárosi Főügyészség. A 35 éves rablóval szembeni vádirat szerint a férfi 2013 szeptemberében egy méteres vascsővel a kezében ment be a kispesti Kossuth téren lévő dohányboltba. Amikor az eladó hátat fordított, a csővel többször megütötte a fején és a térdén. Amikor a vádlott a kasszából magához vette a készpénzt, az eladó megpróbált felállni és a raktárba menekülni, ám a férfi utána ment és további ütéseket mért rá.

Ekkor lépett az üzletbe két vásárló, akik azonban a rablást észlelve elmenekültek. A vádlott visszatért a vásárlótérbe, a pult alól további értéktárgyakat vett el, majd elmenekült a helyszínről.   

A boltba csak fél óra elteltével tért be egy újabb vásárló, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket, koponyatörést, koponyaüregen belüli vérzéseket, valamint agyzúzódást szenvedett.   

A vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat, e bűncselekmények halmazati büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.   

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség külön eljárásban emelt vádat a rablás két szemtanúja ügyében, akik a sértettnek semmilyen módon nem nyújtottak, illetve hozzá utólag sem hívtak segítséget. A bíróság segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!