Hírek

2014.12.10. 07:40

Ismerte az erőszaktevő múltját, mégsem csapták ki az ELTE-ről

Nem rúgták ki az ELTE-ről azt a HÖK vezetőt, aki annak ellenére foglalkoztatta fotósként a fonyódligeti gólyatáborban egy lányt megerőszakoló férfit, hogy tudott róla: korábban már zsarolt meg lányokat meztelen képekkel.

mw

Nem küldték el az egyetemről, de két szemeszterre eltiltották tanulmányai folytatásától az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanítóképző karának volt HÖK-elnökét, aki ellen a gólyatábori erőszakkal összefüggésben indult fegyelmi eljárás - szemlézte a Magyar Nemzet szerdai lapszámát a HVG.hu.
Fábri György, az ELTE kommunikációs főigazgatója a lapot úgy tájékoztatta, a tanító- és óvóképző kar fegyelmi bizottsága keddi ülésén határozott a fónyódligeti események nyomán fegyelmi eljárás alá vont hallgató, Galántai Tamás sorsáról. A hallgató jelezte, hogy fellebbezési szándékkal bírósághoz fordul.



Az elnöki tisztségéről időközben lemondott Galántai Tamást azért vonták felelősségre, mert kiderült: tudomása volt arról, hogy a fonyódligeti erőszak gyanúsítottja korábban kompromittáló, meztelen fényképekkel zsarolta egy hallgatótársát. A zsarolásról az érintett diáklány értesítette a diákvezetőt. A gyanúsított ezek után még ott lehetett, fotósként még dolgozhatott is a fonyódligeti táborban.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!