Hírek

2014.07.15. 18:05

Égett egy Andrássy úti ház teteje, két férfi őrizetbe

Kigyulladt a tetőszerkezete és legfelső emelete egy budapesti VI. kerületi, a Kodály köröndön álló lakóháznak, a tető kiégett - jelentette kedd délután a helyszínről az MTI tudósítója. A környéket teljesen lezárták.

MTI

Az MTI munkatársa azt látta a helyszínen, hogy a tetőszerkezet kiégett, tégla- és gerendadarabok zuhantak az épület elé, legalább egy autó megrongálódott.    
   
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a négyszintes épület harmadik emelete, több ezer négyzetméternyi terület lángokban állt. A tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe, 80 tűzoltó oltja a lángokat - tette hozzá. A szóvivő megjegyezte: információik szerint az épület tetején felújítási munkálatok folytak.
   

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a tetőtérből egy gázpalackot is lehoztak a tűzoltók. A szomszédos épületet a rendőrség üríti ki - közölték.
   
Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, három könnyű sérültet látnak el a helyszínen.
   
Az Andrássy utat a Hősök tere és Oktogon között teljes szélességében lezárták. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán azt közölte, hogy az 1-es metró egyik irányban sem áll meg a Kodály körönd megállónál, a 105-ös busz pedig terelve közlekedik.

Két férfit vettek őrizetbe épülettűz előidézése miatt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai közveszély okozás bűntette megalapozott gyanúja miatt 2014. július 15-én 17 óra körüli időben előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságára É. Attila 37 és N. János 36 éves férfiakat, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a Budapest VI., Andrássy út - Szív utca sarkán keletkezett épülettűz előidézésvel. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!