Hírek

2014.04.15. 16:43

Az ukrán hadsereg megrohamozta a kramatorszki repülőteret

Az ukrán hadsereg megrohamozta a kelet-ukrajnai Kramatorszk katonai repülőterét, lövöldözés történt, többen megsebesültek - jelentette kedden a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a helyi önvédelmi erők közlésére hivatkozva.

BAMA


A hirado.hu közlése szerint az ukrán katonák páncélozott szállító harcjárművekkel közelítették meg a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlovjanszk között fekvő repülőteret, és tárgyalni kezdtek az azt ellenőrző önvédelmi erőkkel. Váratlanul lövöldözés tört ki. Az oroszpárti önvédelmi erők több tagja megsebesült, lehet, hogy halottak is vannak.

A helyi Novosztyi Kramatorszka újság szemtanúkra hivatkozva honlapján azt írta, hogy a reptér felett, alacsonyan szálló katonai repülőgép jelent meg, feltehetően egy MiG-25-ös vagy Szu-27-es. Az oroszbarát milícia közölte, hogy lezárták a Kramatorszkba vezető utat, és készek "megvédeni" a települést.

A Donyec-medencei népi önvédelmi csoport vezetője, Szerhij Ciplakov azt közölte: az ukrán hadsereg egységei harcjárművekkel "nagy támadást" indítottak Szlovjanszk ellen is. "Embereink megvédik a várost" - mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!