Hírek

2013.12.23. 07:59

Geotermikus hőt kap az Audi Hungária

A PannErgy Nyrt. hosszú távú geotermikushő-szállításról állapodott meg az Audi Hugária Motor Kft.-vel - közölte a PannErgy a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

BAMA

A szerződés értelmében a PannErgy tulajdonában álló DD Energy Kft. mint hőtermelő geotermikus forrású hőenergiát szállít az Audinak. A tervezett évi 367 ezer gigajoule geotermikus hőenergia részben fedezi majd a győri autóipari vállalat hőigényét. A 17 évre szóló szerződés további 15 évvel meghosszabbítható. 

A megállapodás része a PannErgy győri geotermikus projektjének, amely 2014 első félévében indul. Az első fázisban egy termelő és egy visszasajtoló kutat fúrnak. A projektet a PannErgy tagvállalata részben az elnyert, 1 milliárd forintos, vissza nem térítendő európai uniós pályázati forrásból valósítja meg.

A PannErgy - új stratégiájának megfelelően - az utóbbi években a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházásokra és üzemeltetési tevékenységre fókuszál. A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett vállalat a 2012-es évet 755 millió forint árbevétellel és 463 millió forint veszteséggel zárta. Az idei év első kilenc hónapjában a társaság konszolidált árbevétele 625 millió forint volt, vesztesége 587 millió forintot tett ki.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!