Hírek

2013.09.02. 11:16

Több mint 2200 iskolarendőr

A 2013/14-es tanévben mintegy 2800 oktatási intézmény kapcsolódott be Az iskola rendőre programba, amelyben több mint 2200 rendőr vesz részt.

BAMA

Erről Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány helyettese beszélt hétfőn Budapesten, a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanévnyitóján, majd az azt követő sajtótájékoztatón.

A tanév elején, szeptemberben, az oktatás kezdetének és befejezésének időszakában a rendőrség a polgárőrökkel közösen "fokozott jelenlétet biztosít" az iskolák környékén ott, ahol ez közbiztonságilag indokolt.

Halmosi Zsolt elmondta, hogy az iskolarendőr a helyi rendőri szerv és az iskola közötti kapcsolattartó, aki szolgálati feladata mellett - sokszor saját szabadidejének terhére - végzi tevékenységét. Elvárás velük szemben, hogy jól ismerjék az iskola környékének közlekedésbiztonsági helyzetét és ennek függvényében felhívják a tanárok, a szülők és a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre - magyarázta.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!