Hírek

2013.09.26. 15:54

Drogfogyasztással gyanúsítja az MSZP Lazáry Viktort, Szombathely alpolgármestere cáfol

Lazáry Viktort, Szombathely fideszes alpolgármesterét keménydrog fogyasztásával gyanúsítják a helyi szocialisták egy az internetre csütörtökön felkerült videofelvétel alapján. Az alpolgármester tagadta a vádat és jogi lépéseket helyzett kilátásba.

MTI

Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője kedden sajtótájékoztatón 48 órás ultimátumot adott az általa akkor még meg nem nevezett városvezetőnek arra, hogy lemondjon tisztségéről, csütörtökön pedig, miután az általa megszabott határidő lejárt, a közgyűlés ülésén megnevezte őt.

A frakcióvezető közölte, csütörtök délután megteszi a rendőrségi feljelentést, hiszen droghoz jutni csak törvénytelen úton volt lehetséges. Hozzáfűzte: nemcsak a szerinte bizonyítékként értékelhető videofelvételt adja majd át, hanem annak a dealernek a nevét is, aki infomációjuk szerint Szombathely egyik lakótelepén él, és akitől szavai szerint több közismert ember, köztük az alpolgármester is beszerezhette a drogot.

Lazáry Viktor határozottan visszautasította a vádat, és azt mondta: kedden a szombathelyi Markusovszky Kórházban drogtesztet végeztetett, amely bizonyítja, hogy nem fogyasztott kábítószert.

Kijelentette: soha nem fogyasztott, jelenleg sem fogyaszt és a jövőben sem fog semmiféle drogot fogyasztani.

Hozzáfűzte, hogy nem kíván további nyilatkozatokat tenni, konzultál az ügyvédjével, és meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket, hiszen nyilvánosan bűncselekménnyel vádolták meg.

A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett ">14 másodperces, fekete-fehér videofelvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!