Hírek

2013.07.19. 14:32

Kerékpáros menet zárta a Bringázz a munkába! tavaszi kampányát

Kerékpáros menet zárta a Bringázz a munkába! (Bam!) tavaszi kampányát; a program egyik állomásaként Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a minisztérium épülete előtt fogadta a menet résztvevőit csütörtök este.

MTI

 A szervezők pénteki közleményében László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke felidézte, hogy idén minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott a BAM! iránt: mintegy 8 ezer játékos vett részt a kampányban és ebből több mint 2700 fő újonnan csatlakozó volt. Az elnök kitért arra is, hogy a regisztráló vállalatok száma is a várakozásokon felül alakult: a tavaly őszi 1700-hoz képest számuk idén meghaladta a 2 ezret.

A záróeseményen László János egy biciklivel köszönte meg Németh Lászlónénak a minisztérium támogatását, a kerékpárt a miniszter egy árvízkárosult számára ajánlotta fel. Németh Lászlóné köszöntőjében kitért arra, hogy az Új Széchenyi Terv keretében az elmúlt három év alatt 440 kilométernyi kerékpárút készült el.

A Bringázz sütizni! elnevezésű kampányzáró bringás menet során egy előre kijelölt, biztosított útvonalon körbekerekeztek Budapest belvárosában, a végállomáson pedig eleresztettek több száz lufit és a magasból megörökítették a résztvevőkkel kirajzolt BAM! feliratot.

A kerékpározás népszerűsítése céljából 2007-ben hívta életre a programot a Magyar Kerékpárosklub. A csatlakozók a tavaszi és őszi kampányidőszakban egy online naptárba gyűjthették letekert kilométereiket, majd nyolc hét elteltével a legtöbbet kerekezők között ajándékokat osztottak ki a szervezők.
 A Kerékpárosklub frissen publikált adatai szerint Magyarországon a népesség 47 százaléka használja kerékpárját közlekedésre vagy túrázásra.

 

  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!