Hírek

2012.11.26. 18:52

Gyilkos robbanás és tűz egy németországi üzemben

Halálos tűz pusztított hétfőn egy dél-németországi üzemben, ahol fogyatékkal élő emberek dolgoznak. A tűz következtében tizennégyen meghaltak.

mti

A tűz az üzem pincéjében történt robbanás következtében keletkezett. Az egyelőre nem ismert, mi váltotta ki a detonációt. A robbanás pillanatában mintegy százan tartózkodtak az épületben.  A helyszínre háromszáz tűzoltó vonult ki, az oltásban több helikopter is részt vett. A lángokat két óráig tartó küzdelemmel sikerült megfékezni. A mentőakció során az üzemet teljesen kiürítették.A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburg térségében fekvő Titisee-Neustadt településen működő fafeldolgozó üzemben összesen nagyjából 120 szellemi, vagy szellemi és testi fogyatékkal élő embert foglalkoztatnak. A tűztől sokan pánikba estek. A mentés során "olyan emberekkel volt dolgunk, akik természetszerűleg nem racionálisan reagálnak" - nyilatkozott a helyi tűzoltóság vezetője. Winfried Kretschmann tartományi kormányfő részvétét nyilvánította az elhunytak hozzátartozóinak, és a késő délutáni órákban helikopterrel a helyszínre repült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!