Hírek

2012.08.03. 14:30

Magyar csúcsok az utolsó előtti úszónapon

A férfistaféta bejutott a szombat esti döntőbe, ráadásul két országos csúccsal is gazdagodott a magyar mérleg a londoni olimpia úszóversenyeinek hetedik, utolsó előtti napján.

MTI

A pénteki selejtezők kiemelkedő momentumaként a férfiváltó a hetedik legjobb idővel vette az előfutamok állította akadályt: a Cseh László, Gyurta Dániel, Pulai Bence, Kozma Dominik összetételű négyes 3:34.44 perc alatt ért célba, s a múltnak adta át azt a rekordot, amelyet a válogatott a debreceni Európa-bajnokságon állított fel 3:34.57-tel, május 27-én.

Az ott és azzal Eb-bronzérmes kvartett Londonban egyetlen ponton változott: háton a szakvezetés Bernek Péter helyett Cseh Lászlót indította. A csütörtök este 200 m vegyesen olimpiai bronzéremmel zárt Cseh a váltó első embereként magyar rekordot repesztett: ő a még a 2009.június 28-án, az egri országos bajnokságon elért 53.88 másodperces idejét módosította most 53.78-ra. A vegyesváltó tagjai ígérik: a döntőben még gyorsabban fognak úszni...

A női stafétának viszont rosszul sikerült a búcsúfellépés: szabálytalan váltás miatt ugyanis - az amúgy is a futama utolsó, nyolcadik helyén beérkező - kvartettet kizárták.

Nem ment pénteken Kis Gergőnek sem: a 400 m gyorson olimpiai hatodik úszó 1500 méteren bágyadtan versenyzett, s 15:21.74 perces ideje csupán a 19. pozícióhoz volt elegendő összesítésben. A 200 méteres mellúszás londoni aranyérmesének, Gyurta Dánielnek az öccse, Gergely ugyanakkor egyéni csúccsal rukkolt ki, más kérdés, hogy a 15:04.22-vel is csak 12. tudott lenni, s kiszorult a nyolcas döntő mezőnyéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!