Hírek

2012.08.18. 09:08

Halálra késelte kollégáit egy magyar Londonban

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték azt a magyar állampolgárt, aki tavaly augusztusban megölte két kollégáját Londonban. A 32 éves Bán Attilának legalább 26 évet kell leülnie büntetéséből a brit bíróság döntése értelmében.

mti

Bán a gyilkosság elkövetésekor a Heathrow repülőtéren lévő Radisson Edwardian szálloda recepciósa volt. A két áldozat egyike egy szintén magyar fiatalember, a másik egy angol lány, mindketten húszévesek voltak. A vádirat szerint a homoszexuális vádlott féltékenységből késelte halálra őket, mert azt feltételezte, hogy viszonyuk volt egymással.
   
Bán Attila "korlátozott beszámítási képesség állapotában elkövetett emberölésben" vallotta magát bűnösnek, a szándékos emberölést nem ismerte el, de a londoni központi büntetőbíróság az utóbbi, súlyosabb minősítést találta bizonyítottnak.A tettes mindvégig a tetthelyen, az alkalmazottak szállásának egyik szobájában volt a helyszíni szemle, a nyomok összegyűjtése és a patológiai vizsgálat alatt. Annak az ágynak az ágyneműtartójában rejtőzködött, amelyen a fiatal nő holtteste volt. A rendőrök távoztával előjött, és öngyilkosságot kísérelt meg. Végül a két nap múlva visszatérő rendőrök bukkantak rá, miután Bán Attila az áldozatok megtalálásának másnapján azt írta angolul Facebook-oldalára, hogy "szeretnék felébredni ebből a rémálomból", és ezt a munkatársai jelezték a hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!