Hírek

2012.05.17. 18:11

Indul a balatoni szezon

Pénteken indul a Balaton7 programsorozat, amelynek célja, hogy előrehozzák a balatoni szezon kezdetét - mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. stratégiai és marketingigazgatója csütörtökön a Balaton-Day elnevezésű szakmai rendezvényen, Budapesten.

Forrás: MTI

Az idén negyedik alkalommal megrendezett balatoni programsorozat május 18-ától 28-áig tart. Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának felhívására mintegy 90 szolgáltató jelentkezett - közölte Maráczi Gábor. Csaknem hetven szálláshely és húsz étterem várja kedvezményekkel a vendégeket. A programokról részletesen a www.itthon.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy az MT Zrt. idei kampányának középpontjába a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a dél-dunántúli vizek, valamint az ezekhez kapcsolódó programok kerülnek.

A turizmus összességében 8-9 százalékkal járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez. Az adatok szerint az év első negyedévében a beutazó forgalom növekedése állt a turizmus jó teljesítménye mögött, a belföldi turizmus 3 százalékkal csökkent - mondta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője.

A főosztályvezető a belföldi turizmus élénkítését segítő eszközök közül kiemelte a Széchenyi Pihenő Kártyát, amelyből már több mint 550 ezret adtak ki, és a munkavállalók több mint 28 milliárd forintot igényeltek a kártyára. A feltöltött összegből eddig 2,6 milliárd forint folyt be az elfogadóhelyekhez.

A közmédia is szívügyének tekinti a belföldi turisztikai értékek népszerűsítését, idén már június 11-én elkezdődik a Balatoni Nyár című műsor - mondta el a sajtótájékoztatón Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese. Az m1 és a Duna World csatorna szeptember 2-áig minden délelőtt kétórás élő műsort sugároz, délutánonként pedig ezekből egy válogatást láthatnak a nézők. Az MR1-Kossuth Rádióban szintén délutánonként a Közelről című műsorban jelentkezik majd egy félórás balatoni összeállítás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!