Hírek

2012.05.23. 16:30

Helyreigazítás

A Magyar Távrati Irodától (MTI) átvett, „Csődbiztos kerülhet a főiskola élére” című cikkel kapcsolatban az alábbi helyreigazítást közöljük az érintett Nyíregyházi Főiskola kérésére.

BAMA

A cikkben az alábbi valótlan tények szerepeltek:

„Várhatóan csődbiztos kerül a Nyíregyházi Főiskola élére az intézmény több milliárdos adóssága miatt.”

A fentiekkel ellentétben a valós tények a következők:

A hatályos magyar jogban nem létezik a csődbiztos intézménye. Költségvetési szervhez a kormány a 2011. évi CXCV. törvény az államháztartásról rendelkezései szerint költségvetési felügyelőt, illetve főfelügyelőt rendelhet ki. Ezen lehetőségekkel a fenntartó nem élt, a Nyíregyházi Főiskolára a kormány mind a mai napig nem rendelt ki sem költségvetési felügyelőt, sem főfelügyelőt. A Nyíregyházi Főiskola gazdasági helyzete a PPP beruházással kapcsolatos kötelezettségek teljesítését is ideértve nem teszi szükségessé költségvetési felügyelő vagy főfelügyelő kirendelését a gazdálkodás kontrollja érdekében.

A megvalósított PPP-beruházások értéke valóban több milliárdos nagyságrendű, azonban az intézménynek a PPP beruházással összefüggésben sem több milliárdos tartozása, sem köztartozása nincsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!