Hírek

2012.05.22. 08:28

Bakuban debütált a Compact Disco

Az első elődöntőben résztvevő országok zsűrije előtt mutatta be produkcióját hétfőn késő este (helyi idő szerint már kedden) Bakuban az Eurovíziós Dalfesztivál 18 előadója, köztük a Compact Disco, amely előadásával meggyőző teljesítményt nyújtott a főpróbán.

MTI

Az első elődöntőt ugyan csak kedden este tartják az azeri fővárosban néhány hete átadott impozáns látványú és méretű Kristálycsarnokban (Crystal Hall), ám a részt vevő országok öt-öttagú szakmai zsűrije hétfőn tekintette meg a produkciókat. A főpróba már fizető nézők előtt zajlott.

A zsűri pontozott, ez adja a versenyzők értékelésének egyik felét, a másikat a tévénézők szavazatai: a keddi első elődöntőben az utolsó dal elhangzását követő 15 percben lehet sms-ben voksolni, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik. A kétféle pontszám kombinációja alapján fog eldőlni, hogy a keddi elődöntő 18 előadójából melyik tíz kerül a május 26-i fináléba. Hasonló szabályok alapján jut be tíz másik induló a csütörtöki második elődöntőből a 26-os döntőbe, ahol hat kiemelt ország előadója már ott van.

A zsűris főpróbán a Magyarországot képviselő Sound of Our Hearts című, 15-ikként elhangzott dal előadását a kontinens alakját színes vonalakból formázó háttérvetítés kísérte, és kétszer lángcsóvák is fellobbantak a színpad szélén.  "Felrobbantunk, az egész zenekar odatette magát. Úgy gondolom, hogy ha kedden is ezt tudjuk nyújtani, akkor elégedettek lehetünk" - fogalmazott Walkó Csaba az öltőzőbe menet tudósítóknak.Az Eurovíziós Dalfesztivált idén 57-ik alkalommal rendezik meg. A házigazda azért Baku, mert tavaly a düsseldorfi versenyen egy azeri pár, Ell és Niki győzött Running Scared című dalával. A bakui elődöntőket és a szombati döntőt a Magyar Televízió élőben közvetíti a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!