Hírek

2012.04.23. 11:58

Tiltakozik a vasúti járatritkítások miatt a PVDSz

A Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete tiltakozik a vasúti járatritkítások miatt és aláírásgyűjtésbe kezd.

Forrás: MTI

A szakszervezet közleménye szerint a kormányzati egyeztetés mellett a következő időszakban több helyen: Barcson, Szentlőrincen, Dombóváron, Szigetváron lakossági aláírásgyűjtést is szerveznek a folyamatok "reális, a lakosság számára is elfogadható" rendezése érdekében.

A nem kellően átgondolt, ésszerűtlen intézkedés gazdasági és társadalmi hatásai negatív folyamatok gerjesztői, illetve táplálói lehetnek - vélekedik közleményében a PVDSz.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi tájékoztatása szerint az április 15-ei vasúti és autóbusz menetrendváltozás után a korábbiakhoz képest naponta összesen mintegy 410 vonat és 30 autóbusz nem közlekedik.

A párhuzamos közlekedés megszüntetésével a buszokról utasforgalmat generálnak a vonatokra, miközben az utasok számára a továbbiakban is megfelelő kínálatot biztosító vasúti és közúti szolgáltatások állnak rendelkezésre a munkába és iskolába járáshoz. A vasútvonalak mintegy felén változott a menetrend.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!