Hírek

2012.04.20. 10:11

Korábban sírkert lehetett a kulcsi mészárlás helyszíne

A több napja tartó feltárások alapján feltételezhető, hogy korábban sírkert volt azon az ingatlanon, ahol négy családtagját ölte meg H. Csanád Jutas - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

MTI / MTI Fotó: Máthé Zoltán

Németh-Kész Mónika pénteki közleménye szerint a kulcsi emberölés kapcsán a telken megtartott kihallgatáskor a Fejér megyei nyomozók a ház mögött egy árokban csontokra bukkantak. Az első orvos szakértői vélemény szerint több évtizedes emberi csontokat találtak. A további csontok felkutatása érdekében a rendőrség földmunkagépeket alkalmazott.

A százados hozzátette, hogy a több napja tartó feltárások alatt több tucat emberi csontvázat, illetve csontvázdarabot találtak. Elhelyezkedésük alapján feltételezhető, hogy ott régen egy sírkert lehetett.

Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, illetve olyan megalapozott információ sem jutott a rendőrség birtokába, amely bűncselekményekre utalna. Az ingatlan feltárását folytatják, az ügyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított 23 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. Kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

H. Csanád Jutast április 8-án a Székesfehérvári Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!