Hírek

2012.04.11. 07:50

Ítélet előtt Marian Cozma gyilkosai

Április 27-én hirdet jogerős ítéletet a Marian Cozma megölésében való részvétellel vádolt hét ember büntetőperében a Győri Ítélőtábla.

MTI

Ferenczy Tamás bíró, szóvivő tájékoztatása szerint nyilvános ülésre, nem pedig tárgyalásra küldték ki az idézéseket. Így csak az ítélethirdetésre lenne mód, bár az ülés kezdetén a bírói tanács lehetőséget adhat a bizonyításra is. Egy név nélkül nyilatkozó táblabírósági forrás azt közölte: ez jelen állás szerint szinte kizárható, akkor pedig csak a határozathirdetés van hátra.Március 29-én és 30-án tárgyalta a másodfokon eljáró ítélőtábla tanácsa a 2009. februári emberölési ügyet. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját halálra késelték a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.
   
Az ügyben - másodmagával - nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott Raffael Sándor március végén azt mondta "én vagyok egyedül felelős Marian Cozma haláláért", hozzátéve, "nem akartam gyilkos lenni, testi sértést akartam elkövetni". A Marian Cozma hozzátartozóinak jogi képviseletét ellátó Helmeczy László ügyvéd azt közölte korábban: június 4-én kezdődik a Fővárosi Törvényszéken az a kártérítési per, amelyet a család indított. Elmondta: vagyoni kárral kapcsolatos beadványuk még készül, nem vagyoni kárigényüket azonban már kidolgozták. Eszerint Marian Cozma apjának és anyjának 50-50 millió forintot, két lánytestvérének 25-25 milliót kérnek megítélni. Felívelő karrierű, világklasszis sportoló volt az áldozat, aki emellett szüleinek jó gyermeke, egyetlen fia volt.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!