Hírek

2012.04.13. 07:26

Időkorlátok között jár csak az utazási kedvezmény

Átalakítja a tömegközlekedési kedvezményeket a kormány, ingyenes utazás csak csúcsidőn kívül lesz igénybe vehető.

MTI

Megmarad a 65 év felettiek, a hat éven aluliak, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők utazási kedvezménye, de csak csúcsidőn kívül.
 
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a Heti Válasznak azt nyilatkozta, hogy a kedvezményrendszer felülvizsgálata jelenleg is zajlik, de azt már tudják, hogy a 65 év felettiek, a hat éven aluliak, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők kedvezményei megmaradnak. Nem szűkítik a kedvezményben részesülők körét, de a kedvezmény például csúcsidőben reggel 7 és 9 óra vagy délután 4 és 7 óra között nem vehető igénybe. Az utazási juttatások átalakításával akár 20-25 milliárd forintot is megspórolhat az állam - mondta az államtitkár.

Fónagy János szerint a párhuzamosságok felszámolása együtt jár majd a 24 Volán társaság átszervezésével is. Az államtitkár szerint az átszervezés végén jóval kevesebb lesz belőlük. Mint mondta, egyelőre még nincs kiforrott szervezőelv, így korai arról beszélni, hogy régiónként vagy három megyénként marad-e meg egy-egy Volán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!