Hírek

2012.04.26. 00:12

BL: drámai csatában jutott döntőbe a Bayern

A Bayern München lesz a Chelsea ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjában: a német együttes az elődöntő szerdai visszavágóján, 2-1-es végeredményt követően büntetőkkel búcsúztatta a Real Madridot.

MTI

Fantasztikus első félidőt produkáltak a csapatok: Kassai Viktor már a 6. percben büntetőt ítélt a hazaiaknak, ugyanis Di María kapáslövését kézzel blokkolta Alaba. A 11-est Ronaldo higgadtan értékesítette. Ezt követően a Bayern az ex-realos Robben révén egy elképesztően nagy helyzetet puskázott el, a túl oldalon azonban Ronaldo nem követte el ezt a hibát, így kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A müncheniek nem adták fel, újabb lehetőségeket dolgoztak ki, és Robben büntetőjével - amelyet a Gomez elleni lökést követően fújt be Kassai - szépítettek.
   
A második játékrész korántsem hozott ennyi izgalmat, a Bayern fölényben futballozott, míg a Real inkább a kontrákra rendezkedett be. A legnagyobb helyzetet Gomez hagyta ki, de újabb gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás.
   
A ráadásban már mindkét csapaton látszott a fáradtság, de a küzdelem így is hatalmas volt, gól azonban nem esett.
   
A büntetőpárbaj első párjában Alaba magabiztos volt, Ronaldo lövését azonban hárította Neuer. A folytatásban Gomez higgadtan gurított a jobb sarokba, Kaká lövésénél Neuer azonban ismét védett. A harmadik párban müncheni részről Kroos hibázott, madridiról Xabi Alonso viszont nem. Ezt követően a Bayern részéről Lahm is gyenge megoldást választott, de Sergio Ramos fölé bombázott. Következett Schweinsteiger, aki magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel továbbjutott a Bayern München.

A döntőt május 19-én éppen a Bayern otthonában, a müncheni Allianz Arénában rendezik.

BL, elődöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol)-Bayern München (német) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - 11-esekkel: 1-3

Santiago Bernabeu Stadion, 80 ezer néző, v.: Kassai Viktor
   
Továbbjutott: a Bayern München 3-3-as összesítéssel, 11-esekkel.
   
gólszerzők: Ronaldo (6., 14., az elsőt 11-esből), illetve Robben (27., 11-esből)
   
sárga lap: Pepe (27.), Arbeola (59.), Granero (115.), illetve Alaba (6.), Robben (90.), Luiz Gustavo (102.), Badstuber (104.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!