Hírek

2012.04.11. 11:13

A pesti rakpartra költözik József Attila

A Kossuth térről légvonalban mintegy 10 méterre, a pesti alsó rakpartra helyeznék át a tervek szerint József Attila szobrát.

Wachsler Tamás,  a Kossuth tér teljes körű felújítását célzó Steindl Imre Program vezetője mellett Vadász György építész is felszólalt, aki a Marton László által alkotott szobor talapzatának tervezője volt.

Vadászt Wachsler kérte fel, hogy segítsen megtalálni a szobor új helyét. Vadász szerint az áthelyezésben a jó szándék és az örömszerzés vágya vezérelte, és úgy gondolja, a szobor valójában jobb, kifejezőbb helyre kerül, "közelebb a rakodópart alsó kövéhez".

A szobor tervezett helyén pillanatnyilag egy kocsifelhajtó van, ezt a tér rekonstrukciója során elbontják, és egy szélesebb (6-7 méteres) járdát alakítanak ki, ezzel is teret nyitva a szobor előtt. Az átalakítással a terv szerint egy egybefüggő Duna-parti korzót hoznak létre a Margit híd és az Erzsébet híd között.

A sajtótájékoztatón megjelent a szobor áthelyezése elleni tiltakozást szervező Facebook-csoport egyik tagja is - számolt be az Index.hu, a hírportál szerint a tiltakozót meggyőzték az elképzelések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!