Hírek

2011.12.23. 18:05

Több ezren tiltakoztak Orbán ellen

Ma véget ért a demokrácia, és felsejlett a diktatúra - hangzott el az LMP rendezvényén, később a tömeg a Kossuth térre vonult.

forrás: index.hu, origo.hu

Ma már nem volt elég bemenni a parlamentbe, ezért új ellenállást hirdet az LMP" - mondta az Országház előtti tüntetés színpadán Széll Bernadett LMP-s képviselő.

Szél Bernadett szerint embereknek karácsony előtt egy nappal nem a téren lenne a helyük, de ezt nem ők, hanem a Fidesz akarta, amely egy sor fontos törvény próbál az ünnep előttt még megszavazni. Az LMP ezt nem tűri tovább, meghirdeti az új ellenállást - mondta. Az Index tudósítója szerint több ezren vannak.

Népszavazásokat fognak kezdeményezni

Schiffer András szerint  2011 a valóságtól való elrugaszkodás éve volt, 2012 viszont a valósággal való szembenézés éve lesz. Népszavazásokat fognak kezdeményezni a Fidesz munkavállalói jogokat és az oktatást érintő törvényeiről.

"Meg akarjuk kérdezni az embereket, kívánják-e a munkavállalói jogok és az oktatás felszámolását. "A szavazófülkékben találkozunk" - mondta Schiffer.

Kossuth tér visszatért

Hiába ért véget az LMP tüntetése, a tömeg egy része a Miniszterelnöki Hivataltól átvonult a Kossuth térre, az Országház elé. A több mint ezer fős tömeg demokráciát-demokráciát skandálásba kezdett, miközben felállt a rendőrsorfal. Az Index tudósítója szerint egy embert már ki is emeltek a tömegből és elő is állítottak.

Megdobálják a fideszeseket

A tömeg hangos fújolással fogadta a parlamenti ülésnapról távozó kormányoárti képviselőket. Az Index.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint az egyik fideszes képviselő autóját pillepalackkal dobáták meg.

Feloszlott a tömeg

Negyed hét után, ahogy a távozó képviselők elfogytak, a tömeg is oszlani kezdett. Pár perccel fél hét előtt már csak néhány tucat ember lézeng a Parlament körül. A rendőrök még a helyükön vannak a parlamenti lánckordon belső oldalán, jelentette tudósítónk. Időnként szállingózik a hó, csípős hideg van a Kossuth téren.

Ezek is érdekelhetik