Hírek

2011.11.13. 20:21

Overdose nyert Rómában

Overdose megnyerte vasárnap a római Premio Carlo e Francesco Aloisi elnevezésű Group III-as futamot.

mti

A viadal honlapja szerint a magyar versenyló - Frankie Dettorival a nyergében - fél hosszal előzte meg a második Dagda Mort, s ezzel pályafutása 16. sikerét aratta.
   
A 12 lovat felvonultató mezőnyben Overdose és Dagda Mor már az 1200 méteres táv első felében elhúzott a többiektől, s tulajdonképpen végig óriási csatát vívott egymással. Dettori végig ostor használata nélkül lovagolta a magyar mént, mely remekül bírta erővel a hajrát is, visszaverte riválisa támadásait, s egyértelmű, tiszta győzelmet aratott a 88 ezer euró összdíjazású futamon.
   
A pannoniaoverdose.hu beszámolójában kiemelte, hogy Dettori szerint a "ló a versenyt nagyobb előnnyel is megnyerhette volna, de a taktika szerint annyit kért tőle, amennyi a biztos győzelemhez kellett." A piros-fehér-zöld dzsekiben hajtó sztárzsoké örült, hogy Overdose-zal mehetett, s annak is, hogy pályafutása során először tudott nyerni ezen a futamon, melyen a magyar ló 2008 másodszor győzött.
   
Overdose 1:08.40 perces győztes eredménye mindössze egy mp-cel maradt el a pályacsúcstól. Ez különösen annak fényében nevezhető nagy teljesítménynek, hogy Dettori elmondása szerint "csak 75 százalékot kért a lótól".
   

Overdose legutóbb a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással a negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, mellyel veszélybe került karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, a Royal Ascoton bizonyította egyedülálló tehetségét. Most így megint viszonylag hosszú kihagyás után futott ismét, és sikere után az is elképzelhető, hogy tulajdonosai télen is versenyeztetik, és elkezdődhet a felkészítése a hongkongi, valamint a dubaji nagy sprintversenyekre.

mti -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!