Hírek

2011.11.22. 09:12

Már nem veszélyes a levegő

Már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő az országban a legfrissebb mérések szerint, keddre tovább javult a levegő minősége.

MTI

Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adatai alapján készült térképen egy települést sem jelöltek piros vagy narancssárga színnel, vagyis sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő, a szálló por (PM10) köbméterenkénti koncentrációja mindenhol 75 mikrogramm alatt van.

Az OKI megállapítása szerint ugyanakkor tizenegy településen a levegő minősége még „kifogásolt”, így a térképen zöld színnel szerepel Tatabánya, Esztergom, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Százhalombatta, Tököl, Dunaújváros, Salgótarján, Kazincbarcika és Sajószentpéter. A térképen feltüntetett többi települést kék színnel jelölték, vagyis ezeken a helyeken a levegő minősége már elfogadhatónak számít.

A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is. Hétfőn Pest megye több nagyvárosában - így Százhalombattán, Tökölön és Vácott -, valamint Pécsen és Székesfehérváron is visszavonták a szmogriadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!