Hírek

2011.10.21. 11:38

Sopronban az ügyfelek harmada tartozik távhődíjjal

A távfűtött soproni lakások lakóinak bő egyharmada tartozik fűtésdíjjal; az idén fordult elő először, hogy háztartásokat kötöttek le a hálózatról - közölte Kocsis Ágnes, a városüzemeltetési társaság kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére.

Forrás: MTI

Tájékoztatása szerint mintegy 6200 ügyfelet szolgálnak ki, közülük 2300-ra tehető azoknak a száma, akiknek tartozásuk van, összesen 174 millió forint értékben. A legjellemzőbbek a több hónapos elmaradások.

Kocsis Ágnes elmondta: munkatársaik hetente felkeresik a Sopron Holding hónapos fizetési csúszásban lévő távhődíjadósait, és - az újabb számlák pontos rendezése mellett - tartozásuk egy részletének a megfizetését kérik tőlük. Teszik ezt mindaddig, amíg a kintlévőség meg nem szűnik, illetve amíg az ügyfél rendszeresen és a kért mértékben nem csökkenti a tartozást.

A szóvivő közlése szerint a korábbi években nem volt példa arra, hogy lekössenek valamely háztartást a hálózatról, de az idén ezt eddig 25 esetben tették meg. A múlt év eleje óta - anonim módon, fogyasztói azonosítóval vagy telephely megjelölésével - közzétették valamennyi adósuk tartozását a honlapjukon. A fizetési morál azonban nem ettől, hanem az "ügyféllátogató rendszertől" kezdett javulni, a kintlévőség pedig körülbelül a negyedével csökkent - mondta Kocsis Ágnes.

Tájékoztatása szerint a magánszemély által felhalmozott legnagyobb tartozás 3 millió forint, a "cégrekorderen" pedig mintegy 70 milliót próbálnak behajtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!