Hírek

2011.09.14. 15:51

Végtörlesztést mindenkinek - az MSZP szerint igazságtalan

Az MSZP azt szertné, ha parlament elfogadja a javaslatot, akkor képviselők, állami vezetők ne kérhessék majd a végtörlesztést.

MTI

Az MSZP igazságtalannak tartja a devizahitelek egyösszegű, rögzített árfolyamon történő végtörlesztésére vonatkozó kormánypárti javaslatot, ugyanakkor arra az esetre, ha a kormánytöbbség elfogadja azt, a szocialisták kezdeményezik, hogy országgyűlési képviselők és állami vezetők ne élhessenek ezzel a lehetőséggel.

Mesterházy Attila pártelnök a szocialisták elnökségének szerdai ülése után újságíróknak azt mondta: a Fidesz-KDNP képviselői így demonstrálhatnák, hogy noha kétharmaduknak van adóssága, nem a saját érdekükben javasolták az MSZP szerint kizárólag a gazdagoknak megoldást jelentő végtörlesztést.

A szocialisták választ várnak arra is, hogy, a kormányoldal tervezi-e, hogy a végtörlesztést a későbbiekben az eladósodott önkormányzatoknak is lehetővé teszi. Mesterházy Attila szerint ez ugyanis már nemcsak veszélyeztetné, hanem be is döntené az ország pénzügyi rendszerét.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!