Hírek

2011.09.25. 11:17

Nejuralomban kevesebb a szex

Azokban a házasságokban, amelyekben a feleség hordja a nadrágot - vagy legalábbis jobban részt enged neki férje a családi döntéshozatalban -, kevesebb szexben van része a nejnek.

MTI

Erre a felfedezésre a John Hopkins amerikai egyetem tudósai jutottak házas asszonyok családi autonómiáját és nemi életét firtatva. Michelle Hindin, a felmérésből született tanulmány fő szerzője szerint nagyon hasonló helyzet mutatkozott mind a hat országban, amelyekből "mintát" vettek.

"Minél több önálló döntést hozhat egy feleség, annál ritkábban szeretkezik" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Hindint. A felmérés egyebek közt megkérdezte a pároktól, hogy kié a végső szó nagy családi kiadások, mindennapi kiadások és családtagok, barátok meglátogatásában. A kutatók figyelemmel voltak a párok életkorára, vagyoni helyzetére, házasságuk hosszára is.

Carie Muntifering, a tanulmány társszerzője szerint egy feleség otthoni döntéshozatali pozíciója és szexuális aktivitása közötti összefüggés alapvető fontosságú a nők szexuális jogainak védelméhez, továbbá annak segítéséhez, hogy nemi életük biztonságos és örömteli legyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!