Hírek

2011.06.02. 18:47

Levelet kapott a bohócügyi államtitkár

A kormány és a rendvédelmi dolgozók csütörtöki egyeztetése sem maradt csatazaj nélkül. Orbán Viktor dezertálásról beszélt, a szakszervezeti vezetők szótárazásra kérték a miniszterelnököt.

BAMA

A kormány "bohócügyi államtitkárának" írt nyílt levelet Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke. A sztrájkbizottság korábbi vezetője - május 27-én mondott le - azt írja, hogy szívesen konzultálna az Orbán Viktor által állítólag említett bohócügyi államtitkárral, és az Idegen szavak szótárát is a kormányfő figyelmébe ajánlja.



Az Origo.hu beszámolója szerint Kónya azért címezte levelét a bohócügyi államtitkárnak, mert arról értesült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bohócügyi államtitkárt nevezett ki a szociális konzultáció lefolytatására. Árok Kornél, a rendvédelmisek sztrájkbizottságának új elnöke szerint ugyanis arra kérték Orbán Viktort a csütörtöki egyeztetésen, hogy az kormányfő legyen férfi, álljon ki a Kossuth térre a tüntetők elé, és tartson ott szociális konzultációt. Erre Árok szerint Orbán azt mondta, hogy az ötletet majd átadja a bohócügyi államtitkárnak.

Kónya Péter arra is megkéri a bohócügyi államtitkárt, hogy olvassa fel Orbán Viktornak az Idegen szavak és kifejezések szótárából, mit jelent, ha valaki dezertál Árok Kornél, a sztrájkbizottság vezetője szerint ugyanis a miniszterelnök a csütörtöki egyeztetésen dezertálásnak minősítette a rendvédelmi dolgozók korábbi tüntetésein történteket, például a tűzcsapok kinyitását és a füstbombák használatát.

A hírportál azt állítja, hogy Kónya Péter levelében erre így reagált: a "dezertál" szó azt jelenti, hogy "a csapatot, a  zászlót elhagyja", illetve "átpártol az ellenséghez". A rendvédelmisek demonstrációján viszont senki nem hagyta el a szakszervezeti zászlót, és több ezer kollégája közül senki nem állt át az ellenséghez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!